dostavby v areálu Philip Morris 219.jpgdostavby v areálu Philip Morris 222.jpgdostavby v areálu Philip Morris 221.jpgdostavby v areálu Philip Morris 220.jpgdostavby v areálu Philip Morris 217.jpgdostavby v areálu Philip Morris 218.jpgdostavby v areálu Philip Morris 213.jpgdostavby v areálu Philip Morris 216.jpg

dostavba areálu Philip Morris

návrh: di5 / Tomáš Lohniský / 2009
projekt: di5 / Tomáš Lohniský, Tomáš Kainrath / 2009
realizace: 2010
investor: Philip Morris a.s. ČR
náklady: cca 30 mil. Kč


Dílčí úpravy areálu firmy Philip Morris v Kutné Hoře obsahují tři celky. První celek je zastřešení koridoru, nyní již realizované a kolaudované. Navržena je subtilní ocelová konstrukce s přiznanými nosníky. Druhý celek je nová vrátnice pro osobní i nákladní vozy. Výrazný design vychází z rozdílů požadovaných podjízdných výšek obou částí. Vrátnice má vydáno stavební povolení a bude vbrzku realizována. Třetí celek tvoří koncepce návrhu zastřešení vstupu z provozního dvora, navržená jako plachtový lehký přístřešek.